Krajský přebor U10

12. 9. 2020

V Chodově byl završen letošní KP mládeže

Z červnového rozhodnutí komise mládeže proběhl poslední třetí turnaj nejmladší kategorie tuto sobotu v chodovském DDM Bludiště, čímž se uzavřel celý ročník KP mládeže 2019-2020. Přeborník v kategorii do 10 let si vedle titulu vybojoval rovněž postup na Mistrovství Čech, které se uskuteční v listopadu v Mostě. Z loňského roku má přímý postup zajištěn i chodovský Lukáš Zrůst. 

Do turnaje se přihlásilo osm hráčů, z nichž si největší ambice na vítězství dělala jediná dívka ve startovním poli, nyní již domácí Nikolka Kůsová. Ta sice měla v prvním kole plné ruce práce, aby nakonec udolala Tymofie Dolbnieva. Podle předpokladů se tak po třech kolech držela v čele s plným bodovým ziskem. Zdatně ji sekundoval neporažený Vojta Červinka z Nové Role, který také neokusil hořkost porážky. Průběžné třetí místo patřilo již jmenovanému Tymofii.

Děti se celý turnaj potýkaly s rychlým tempem a partií, které by snesly přísnější kritéria, bylo jak šafránu. Standardní jev u této věkové kategorie. Není tedy divu, že turnaj skončil o dvě hodiny dříve proti předpokladu :-). Turnaj vyhrála chodovská Nikolka Kůsová, před Filipem Grosserem z KŠ Tietz a novorolským Vojtou Červinkou. Stejné pořadí platilo i pro celkové hodnocení v rámci KP mládeže 2019-20.      

Turnaj se neobešel pochopitelně bez preventivních opatření, takže roušky byly všudypřítomné, jen při hraní partií využívaly děti výjimku :-).

    

šachychodov