Stříbrná 2018 – 5. den

28. 8. 2018

Oslavenec Zdenda a indiánská olympiáda

  Osmý den v měsíci, v osmém měsíci roku, jež sám končil osmičkou, se nám narodil náš parťák a kluk do nepohody Zdenda. Dvacetiny navíc s námi oslavil na osmém šachovém táboře, přičemž se účastnil všech od samého počátku. Jelikož víme, že Zdenda má rád palačinky, připravili jsme mu ke snídani malé překvapení.

  Rozcvičky již probíhají pod Jendovo taktovkou, takže účast vedoucích není na rozcvičce nutná, ale Přemek přeci jen dětem dneska chyběl, takže si jej šly vzbudit samy. Záhy se ve dveřích objevil hombré se svým typickým Olééé… Přednášky nám zabraly opět celé dopoledne, aby po obědě odstartovala indiánská olympiáda. Hodně letní olympiáda, protože jen prosté stání na nástupu stálo naše tělo litr tekutiny během 10 minut. Slušná spotřeba :-) . Záhy jsme na sedmi stanovištích umístěných takticky ve stínu spustili sérii indiánských dovedností (opičí lesní dráha, raft na divokém rybníce, hod kloboukem Blodyho Foxe, střelba stříbrným lukem, stezka indiánských šlápot, stopařská škola a čtení indiánských symbolů). Neuběhla ani hodinka a přihnala se bouřka a pořádná sprška, takže indiánští závodníci rychle změnili pole působnosti. Nejstarším jsme naordinovali přednášku s Lukášem, zájemcům o Holand cup Stříbrná 2018 tento turnaj na 9. kol. Ostatní si zatím zahráli UNO a pak vyrazili do okolní přírody.

  Než na stole přistál první talíř a v něm rýže s masovou směsí, měli jsme již šachy v jídelně uklizené a Stříbrná poznala první vítěze dohraného turnaje. Vašík Vojíř s Toníkem Valentou se mohou po zásluze radovat z prvního místa před dvojicí Honzíků (Očenášek a Dvořák), a bronzovými Vojtou Tegdou a Tomášem Oravou. Vyhlašování ještě neproběhlo a kluci jsou velmi napnutí. Po večeři přišel na řadu počasím odložený program olympiády. Všechny kmeny zvládly v limitu dokončit soutěže a fotky vám určitě řeknou více než slova v tomto článku. Vidět „opičáka“ Vojtu P. na lanech stálo opravdu zato, zvlášť když mu skvěle sekundoval Tomík B. a mnoho dalších nás pak překvapilo svoji zručností a zarputilostí. On Vojtík je skutečně pohybově velmi nadán. Terezka zase z luku, který se v jí ruce drahnou dobu spíše pletl, vystřelila poslední ranou tak, že pánové jen odevzdaně rezignovali. No a vidět pak radost dětí s pádly v ruce při brázdění místního moře při vlnobití…..co dodat. Olympiáda se povedla a kdo kolik bodů získal, nakonec vůbec nebylo podstatné.

Přejeme Vám dobrou noc, my už šoupeme nohama, ale s úsměvem.

tábor