Stříbrná 2018 – 1. den

28. 8. 2018

Blahodárný pozdrav předků snesl se na naše hlavy

  Stříbrná se zahalila do šedi a uvítání účastníků tábora tak probíhalo za deště. Neuvěřitelné, po nekonečném maratonu pařáků působil déšť jako balzám a přestože za pár hodin jsme už měli zase saunu, uvítání to bylo milé. Do dvanácti jsme měli chatu zaplněnou, děti si povlékly; někde s malilinkatou pomocí neb jsou to děti šikovné; a ve dvanáct mohl být velen nástup. Před seznámením s táborovým řádem proběhlo pochopitelně vzájemné představení, neboť jsme mezi námi přivítali nové rudé a bledé tváře. Vedoucí si rozebrali kmeny a mohlo se vyrazit na oběd. Polévka a svíčková přišly vhod, byť už zase venku začala úřadovat ta žlutá koule nenasytná….. Velmi poučná byla Přemkova instruktáž k rizikům spojených s vlastnictvím mobilu na tomto táboře. Myslím, že to všichni pochopili :-) .   Během poledního klidu nikdo z chaty nos nevystrčil a nebýt živouse Filipa, ponořila by se snad do úplného ticha. Odpolední nástup byl na sluníčku rychlý, kmeny si vyzvedly trika* a spolu s vedoucími pak rychle vyhledaly stín, kde spočinuly při výrobě totemů, popisování trik a vymýšlení skvostných jmen, jež je budou zdobit celý tábor. Byť nám během odpoledne ještě trochu skráplo, slunce dále vévodilo našim prériím a my tak po krátké obhlídce okolí zamířili rovnou k rybníku. Děti se rozdělily na dvě půlky, z nichž se jedna věnovala organizovanému koupání a druhá zdolávání překážek nad místním potokem. Zde se zrodila také hláška dne, když Honzík Oč. při zdolávání jedné překážky, houpající se nad potokem zvolal: „tohle je vo.. nejlepší počítačová hra, na světě“ :-) . My mu dáváme zapravdu!

  Špagety k večeři chutnaly a tak někteří opět využili nášup. Pak už rychle doupravit a hurá na nástup. Kmeny odhalily svá jména, načež je Iveta přenesla na divoký západ, kde je přivítal mocný náčelník Starý Mýval. Děti byly svědky setkání náčelníků a seznámily se i se zlosynem Santerem a jeho tlupou Pouštních supů. Boj o bizoní kůže nesoucí důležité indicie může začít. Vědomostní kvíz hned prověřil právě načerpané informace a nejlépe z toho vyšel kmen Modrých šípů, před Stříbrnými vlky.

  Před večerem ještě soutěž ve stříhané, která brzy uchvátila malé i velké a pak šup do sprchy, vyčistit zuby a postel již čeká. S úderem desáté chata ztichla a vedoucí zahájili svoji první poradu. Slunce zapadlo a nad prérií se ozvalo první šakalí zavití………Dobrou.

tábor