Seriál podzimních online turnajů

14. 12. 2020

Šachy se adaptovaly velmi rychle

Poslední turnaj vyhrál Kuba!  Celkově válel Lukáš.

Vir na podzim udeřil podruhé a nejen sportovní život, jako by se ukládal k zimnímu spánku. Výjimkou jsou nepochybně šachy, které se již dávno aklimatizovaly ve virtuálním světě a začaly získávat další příznivce z řad hobíků, kteří si rádi zahrají popřípadě juknou na nějaký ten přenos a dnes běžně i s komentářem. Díky tomu jsme se zájmem mohli mimo jiné sledovat skvělé představení odchovance Karlovarského šachklubu Tietz Jakuba Kůsy ve Švédsku, kde si dokráčel nejen pro medaili, ale i normu FM. 

Nezahálejí ani chodovští šachisté, kteří s trenéry pravidelně trénují prostřednictvím videokonferencí a na lichessu hrají tematické turnaje. Navíc ŠK Karlovy Vary přišel stejně jako na jaře s nápadem uspořádat seriál sobotních online turnajů, jehož vyvrcholením bude Krajský online přebor mládeže. Výborný nápad, který si zaslouží podporu komise mládeže. Poslední říjnový den se v rámci prvního turnaje představila trojice našich hráčů a paradoxně to by byli ti nejmenší. S trochou nadsázky by se dalo říci, že ročník 2012 vyrazil do bojů a nevedl si vůbec špatně :-). My věříme, že trojlístek Chodováků se již tuto sobotu rozšíří o další hráče, kteří jsou již na chess.com registrováni a nebo se registrovat budou. Hodně štěstí :-).

Ve druhém turnaji se do chodovské party přidal i Kuba Červenka a my věříme, že ho bude další sobotu následovat více šachu chtivé mládeže z Chodova :-). Třetí klání nějaké chodovské hráče odválo, ale zase přibyl Vilda Krajmer. K vítězství v H10 pomalu a jistě směřuje třetí výhrou Luky. Ve čtvrtém turnaji hájili naše barvy Kuba, který dosáhl na zatím svůj nejlepší výsledek; Luky, který počtvrté v řadě zvítězil a je předčasně vítězem nejmladší kategorie; Aleš, Nikča a Vilda. Páté klání a pátá výhra v kategorii H10 pro Lukáše, kterému se navíc podařilo v posledních turnajích prosadit na bednu mezi staršími. V šestém turnaji Luky obsadil třetí příčku a opět suverénně vyhrál "desítky", do turnaje ještě zasáhl Kuba s Alešem. Do posledního sedmého klání vedle této trojice zasáhl ještě Vilda. Lukáš zopakoval bronz ve celkovém hodnocení turnaje, který tentokrát vyhrál Kuba. Stal se tak jediným Chodovákem, kterému se to povedlo, gratulujeme :-). 

Celkové hodnocení: 

Lukáš vyhrál ve své kategorii všech 7 turnajů, za což si zaslouží velkou pochvalu. Silný závěr jej dokonce katapultoval na 5. místo v hodnocení všech kategorií. Kuba vybojoval v H14 4. místo, stejně jako Aleš v H12 a Nikča v H10. Saša bral 5. místo v H10, Vilda 11. místo místo v H14 a Eliška 12. místo v H12. Pochvala náleží pochopitelně všem, kteří se seriálu turnajů zapojili:  

   

šachy chodov