Sedlišťák

1. 9. 2018

Prázdniny a dovolená svádí každého k lenošení a proto bývá poprázdninový návrat za černobílé stoly pro některé šachisty doslova pohromou a utrpením. K tomu, aby přistání do reality bylo co nejjemnější, vymysleli kolegové  v Novém Sedle turnaj pro nejmladší šachisty, který děti vyhledávají hlavně pro rozehrání před náročným startem nové sezóny.  

V Novém Sedle se představilo hned 9 chodovských šachistů. V kategorii starších žáků – mazáků nás reperezentovali: Vašek Vojíř, Kuba Červenka, Tomášové Orava a Kratochvíl, Honza Kurčík a Matěj Štefka. V kategorii „benjamínků“ byli hodně vidět Míša Pech a bratři Aleš a Lukáš Zrůstovi.

Vítězem turnaje se nakonec stalo všech 22 dětí, které do Sedla dorazily, neboť  věnovat Caisse poslední prázdninovou sobotu – to již chce mít šachy pod kůží a místo srdce DGT 2010. A nevadilo ani tak moc , že předvedená hra postrádala větší soustředění a že figurky se nastavovaly více než bývá obvyklé. Trenéři tak alespoň získali návod, na co se mají na prvním tréninku zaměřit nejdříve. Přesto se však sluší pogratulovat těm, co prostoupali turnajem až na vrchol. Vítězem mezi mazáky se stal Vašek Vojíř  a to díky vydatné pomoci oddílového kolegy Kuby Červenky, který se skvělým finišem probojoval až na čtvrté místo, přičemž od stříbra jej dělilo pouze horší pomocné hodnocení. Druhá příčka tak připadla Járovi Kodetovi, který o zlato přišel v posledním kole právě v duelu s Kubou  a s bronzem na krku se do Karlových Varů vrátila Míša Šedá. V kategorii benjamínků dominoval systémem start- cíl Míša Pech. Stříbrná medaile putovala opět  do karlovarského ŠK zásluhou Adrianky Kodetové a bronz uhájil před svým mladším bratrem Lukášem náš Aleš Zrůst.