Šachy na zimní ODM

14. 1. 2020

Přijďte si užít olympiádu

V pondělí 20. ledna startují v olympijské domě Thermál šachové turnaje jednotlivců, které budou vrcholit následující den. V úterý 21. ledna kolem poledne tak již budeme znát první olympijské vítěze. Krátce po dohrání posledního kola se můžete těšit i na květinové ceremoniály. Medailový ceremoniál všech disciplín za první dva dny se uskuteční tentýž den od 18:30 hodin v olympijském domě. 

Úterní odpoledne bude vyhrazeno doprovodnému turnaji ZŠ karlovarského kraje (propozice turnaje škol). Nezapomeňte se přihlásit na e-mail: lenka [emailtecka] kusovaatcentrum [emailtecka] cz do 18. ledna 2020 :-).

Ve středu od 15:00 hodin nás pro změnu v olympijském domě čeká simultánka, kterou se zájemci z řad šachové veřejnosti sehraje akademický mistr světa Tadeáš Kriebel, který se na olympiádě zhostí role ambasadora královské hry. Zájemci se mohou přihlásit do 19. ledna 2020 na mail: sachychodovatseznam [emailtecka] cz.

Novinka v podobě vyřazovacího turnaje družstev bude vrcholit ve čtvrtek kolem poledne. Vítězové budou dekorováni na květinovém ceremoniálu a ve večerních hodinách pak ještě v KV Aréně u příležitosti medailového ceremoniálu při slavnostním zakončení olympiády.

V pátek po snídani vyrazí výpravy směr domov a my věříme, že si z Karlových Varů odvezou plno hezkých vzpomínek.

V průběhu celé olympiády bude v rámci online přenosů probíhat v kinosále komentář IM Petra Piska a těšit se můžete i na zajímavé hosty. Olympiádu navštíví místopředseda ŠSČR Martin Petr a šachový ambasador Tadeáš Kriebel. Členy širšího organizačního týmu jsou mimo jiné Petr Pisk, Jiřina Prokopová a Lukáš Vlasák. Přijďte do olympijského domu, nudit se určitě nebudete.      

Krátký itinerář:

  • neděle, 19.1.2020 - ubytování Domov mládeže Drahovice, slavnostní zahájení KV Aréna 
  • pondělí, 20.1.2020 - zahájení, 1. - 5. kolo jednotlivců, bazén po večeři
  • úterý, 21.1.2020 - 6.-7. kolo jednotlivců, květinový ceremoniál, OPEN ZŠ - doprovodný turnaj, medailový ceremoniál Thermál
  • středa, 22.1.2020 - turnaj družstev vyřazovacím způsobem, simultánní produkce Tadeáš Kriebela, bazén po večeři
  • čtvrtek, 23.1.2020 - turnaj družstev, květinový ceremoniál, medailový ceremoniál KV Aréna

Informace budou průběžně aktualizovány, v příloze je dokument s informace pro vedoucí šachových výprav - 14.1.2020 9:45 hodin.  

Důležité odkazy:

Šachový tým Karlovarského kraje nastoupí ve složení - Jakub KůsaJan OčenášekMichaela ŠedáLukáš Zrůst. Zatímco Kuba má bohaté šachové zkušenosti, na poslední olympiádě vybojoval pěkné čtvrté místo, Lukáška Zrůsta čeká křest ohněm. Je suverénně nejmladším účastníkem šachových klání a možná i celé olympiády.   

 

 

šachy chodov