Open Klatovy

12. 7. 2019

Kuba s Vaškem si užívali v Klatovech

Se začátkem prázdnin se po republice rozběhlo hned několik turnajů. Tradiční Klatovský open navštívili po roce Vašek s Kubou, kteří se pokusí v B-turnaji posbírat další šachové zkušenosti a tentokrát i nějaké plusové elo bodíky. Volný čas budou kluci pravděpodobně trávit na koupališti, protože co jiného v tomto počasí také dělat :-). Držíme pěsti.

Předpoklad trávení volného času u bazénu vzal za své hned v neděli, kdy se kluci rozhodli hrát rapidový turnaj mládeže. V poslední sedmém kole se dokonce spolu utkali o konečné třetí místo. Šťastnější byl nakonec Vašek, Kuba skončil na šestém místě. V pondělí byl v plánu pro změnu výlet za historií, chodovská minivýprava vyrazila do Lidic.

Za střídavého doprovodu maminek kluci prošli nejen turnajem, ale i výlety po okolí. Kluci si ještě nad rámec hlavního turnaje a mládežnického rapidu zahráli blicák, kde byl pro změnu úspěšnější Kuba a pak spolu co jiného, než holanďany. V sobotu jsem do Klatov po letech zavítal a musím říci, že turnaj měl při svém 27. ročníků opět skvělou atmosféru. Na našich borcích již byla znát únava a určitě si od šachů teď rádi odpočinou někde na dovče :-).

V hlavním turnaji se kluci seřadili hned za sebou, přičemž skončili cca na svém nasazení. Spokojenější bude bezesporu Vašek, který přičetl 36 elo bodů, Kuba naopak 18 bodíků musí oželet.

Omlouvám se za pozdější aktualizaci článku, začátek prázdnin byl letos opravdu výživný a nebo já jsem už starý :-).      

šachy chodov