Open Kadaň

11. 9. 2018

Kadaň splnila cíl

Vašek Vojíř a Kuba Červenka zahajovali letošní prázdniny šachovým turnajem v Klatovech. Kluci spolu s Míšou budou zahajovat i začátek školního roku na šachovém turnaji, tentokrát v Kadani. Od pondělí do neděle budou kluci odpoledne trávit za šachovnicí a my věříme, že školní povinnosti tím nebudou výrazně dotčeny, přeci jen se škola teprve rozbíhá. Míša ovšem neodehraje turnaj celý, protože již v pátek cestuje do Žďáru nad Sázavou, kde bude spolu s Jirkou Ulčem reprezentovat náš oddíl na MČR v rapid šachu. Inu září začíná hodně zostra :-).

Prvního bodu se naše výprava dočkala ve druhém kole, kdy Kubík porazil hráče 1700+ za což zaslouží velkou pochvalu. Podle informací z Kadaně všichni kluci hrají pomalu a partie se hrají kolem tří hodin. Věřme, že náročný týden, kdy po škole cestují a do večera hrají šachy zvládnou a v blížící se lize mládeže i zúročí. Držte se kluci.

Po třetím kole se Kubík posunul už na 6. šachovnici a tak ho dnes uvidíme online proti Mírovi Ondrejátovi. Bodík si připsal také Míša a dnes se určitě dočká i Vašík, který sehrál zatím všechny partie proti hráčům s výrazně s vyšším ratingem. Už se těšíme na partiáře :-).

Po pěti kolech si Kubík remízou drží 50% a k tomu výbornou performance +1700. Vašík je také lehce v plusu, takže kluci mohou být spokojený. Míša svoji misi v Kadani již skončil a zatímco kluci se odpoledne potili za šachovnicí, on ujížděl směr Žďár. Teda ujížděl, ono je to pro D1 :-). Klukům držme do posledních dvou kol pěsti, stejně jako Míšovi s Jirkou na MČR.   

Závěr turnaje již na povedeném vystoupení kluků nic nezměnil. Kubík skončil na 20. místě, což je moc pěkný výsledek a ještě připsal spoustu bodíků do rapidového ela. Vašík bral 28. místo a i on nějaký bodík k elu připíše. Kluci se taky nyní mohou těšit na analýzu partií, takže pánové, čekám :-). 

Jakub Červenka, 1287 - Stanislav Zmeškal, 1708 1-0

Bílý na tahu vyhraje
   Bílý na tahu vyhraje
Šachy Chodov