OPEN Jeseník

30. 8. 2023

Lukáš skokanem turnaje

V termínu 19. - 27. srpna se v Jeseníku uskutečnil tradiční turnaj, kterého se zúčastnil i chodovský nadějný šachista Lukáš Zrůst. Luky nastupoval do turnaje, jehož se zúčastnilo 115 hráčů z 57 pozice a určitě si kromě dobrých partií chtěl připsat také nějaké ty elo bodíky :-). Již samotný úvod turnaje naznačil, že pokud našemu mladíkovi vydrží energie, bude z toho parádní jízda. Hned v prvním kole si připsal skalp nasazené dvojky, která měla raiting o více než 400 bodů vyšší a když ve třetím kole dokonce černými porazil nasazenou devítku s elem 1862 a připsal si již třetí bod v řadě, bylo jasné, že se jedná o start snů :-).

Až ve čtvrtém kole dostal náš hráč stopku od turnajové jedničky, ale ani to ho neodradilo a v dalších kolech opět sbíral cenné skalpy. Pro "švýcar" důležitá poslední dvě kola  zvládnul na jedničku, připsal si 100% výsledek a vyšplhal se na konečné skvělé desáté místo. Posun o 47 příček oproti nasazení z Lukáše udělal po zásluze "Skokana turnaje". 

Sumář: Luky uhrál 6 bodů z 9 a v turnaji potkal pouze ratingově silnější soupeře, přičemž "nejslabší" byla Polka Dranka 1662 (+147). Performance 1904 je jedním slovem snová. Kromě Lukáše patří velká pochvala i trenérce Zuzce Hagarové. 

Žabákovi blahopřejeme a přejeme další šachové úspěchy :-). 

Luky
Soustředění před partií bylo pekelné ...
Luky
... stejně jako relaxace pro partii...
Luky
... pokud se ovšem nevyrazilo na vejšlap ... někdo to vzal na hada :-)
Luky
Simultánka s Patrikem Gnidou byla rovněž pěkným zpestřením 

 

šachy chodov