Noc v bludišti

14. 9. 2024

... co jednou schvátí, už nikdy nenavrátí ...

Pátek třináctého! se rozhodla skupinka odvážných dětí vyrazit do chodovského bludiště a přenocovat zde. Co je čeká a jak to dopadne se možná dozvíte na těchto stránkách později :-).  

Do bludiště se nakonec odvážilo 11 dětí, což znamená, že spolu s námi vstoupilo do objektu 13 osob. V pátek třináctého! Po sparťanském ubytování v tělocvičně, se děti rozutekly najít pergamen, který by jim odhalil více o jejich misi. Hledání klíče, jež by je vysvobodil, však znamená absolvovat mnoho soubojů pro zisk indicií k nalezení písmen, jež možná při spolupráci a dobrém poskládání odhalení uložení onoho klíče. Děti se rozdělily do dvou skupin a hra mohla začít.

... a hra může začít

1. mise: Kdo někdy skládal Match Madness a navíc ještě ve skupině, kde každý má svůj názor pochopí, že spolupráci je třeba pilovat, aby se dostavil úspěch. Boje to byly lité a tým ve složení Pavel, Vojta, Roman, Fanda a Dan se ujal vedení 2:1, když získal dva kamínky mozaiky.

Pár symbolů ve správném pořadí a tolik nervů :-)

2. mise: Pěšcové šachy, jednou doplněné o věže, jindy zas o dámu anebo střelce. Prostě pokaždé jinak a pokaždé proti jinému soupeři. A to se občas na těch šachovnicích děly věci :-). Tentokrát si lépe vedl tým ve složení Vilda, Kuba, Sára, Vojtík, Šimon a Sam, kterému se podařilo srovnat skóre na průběžných 3:3. Inu bude to vyrovnaný boj, který ale stejně nakonec dopadne dohodou, protože jinak to prostě děcka do kupy nedají :-).

Před večeří jsme ještě stihli souboj týmů s "odlehčenými" šachy 

Večer si žádá večeři a Přemkovo špagety ala Italiano se opravdu povedly, někteří si dokonce žádali přídavek, takže náš kuchař musel roztopit pod kotlem hned dvakrát. 

Špagety lze konzumovat mnoha způsoby, že Dane :-) 

Pak lehká večerní hygiena, trochu volné zábavy a Kocour v botách. Večerka si vyžádala ještě dva "hádací" příběhy na dobrou noc. Uvidíme, jak se bude chtít některým zítra vstávat. Budeme ale nemilosrdní!

Večerka se nám trochu posunula ... pro jednou

Budíček s píšťalkou mám velmi rád, ale s věkem mi dech asi dochází. Takový Vilda nebo Dan, jako by měli špunty v uších :-). Rozcvička (pro někoho očistec, jako v pekle, vlastně v bludišti) nakonec proběhla, rychlá hygiena a šup na snídani. Párky, vajíčka míchaná a také vařená s tatarkou, pečivo s máslem čaj, prostě Přemek se opět postaral. Někdo dal sice přednost vlastnímu proviantu, ale to byla spíše výjimka. 

Energie po ránu je důležitá

Po snídani jsme se opět vydali lovit indicie. Rozcvička mozkových závitů v podobě šachových diagramů se stupňující se obtížností dala dětem zabrat, ale nakonec se s tím popasovaly dobře. Stejně tak děti zvládly i Dubl, kde se opět projevila taktika v nasazování hráčů do zápasů stejně jako u řešení diagramů.

Bleskový postřeh hráčů dělal často starým a pomalým rozhodčím problémy :-)

Finální fáze hledání klíče je tu. Šachový turnaj na 7 kol tempem 2x10 minut. To bude jízda, ve které sice každý hraje sám na sebe, ale ve výsledku sbírá indicie pro svůj tým.

Velmi vyrovnaný souboj nakonec pro sebe rozhodl Pája, ale všichni hráči bojovali srdnatě a tak si zasloužili něco na zub.     

Hlavně však získali všechna písmenka a nakonec se o ně podělili, aby vyluštili místo výskytu toho "zpropadeného" klíče :-). No jo: "Klíč je nad dveřmi", to se lehce řekne, ale tady v bludišti je jich snad třicet :-(. Nakonec ztracené mužské plémě zachránila, jak jinak, jediná dívka. 

Sára našla klíč, otevřela dveře a my se nakonec dočkali i té pizzy, kterou donesl s Itálie boy Paolo.

No a to je vlastně už vše, tak zase někdy s Patem a Matem na viděnou :-). 

Výsledky turnaje Bludišťák 2024

  

šachy chodov