Mistrovství ČR mládeže

21. 3. 2022

Lenky reportáž z Luhačovic

 

Z Luhačovic jsme dovezli bronz!

 

Během jarních prázdnin vyrazili Aleš Zrůst, Lukáš Zrůst a Nikola Kůsová do Luhačovic. Zde se konalo MČR mládeže a MČR amatérů. Luky a Nikča bojovali o cenné kovy na MČR mládeže, Ála sbíral zkušenosti v dospěláckém turnaji amatérů. Pořadatelé připravili opravdu nádherné prostory pro turnaj, který jsme si užili.

Celý týden se Luky i Nikča drželi na předních příčkách, oba zakusili euforii 1. šachovnice a tak barvy našeho klubu bylo vidět.  Až do posledního dne, do poslední partie se bojovalo o umístění. Lukymu se poslední partie bohužel nepovedla, a tak si z Luhačovic odvezl celkově 8. místo v konkurenci desetiletých borců. Nikča hrála pěkné partie, její koncovka ze 6.kola byla i podle rozboru velmistrů excelentní. Bohužel občas moc dopředu dala najevo emoce a nadšení, že je na tom lépe a ztratila koncentraci. Naštěstí v posledním kole udržela emoce na uzdě a díky tomu si z Luhačovic odváží velmi cenný kov. Bronzovou medaili.

A jak se dařilo Alešovi? Ála uhrál 2,5 bodu. Umístil se na 163. místě získal cenné zkušenosti, což se počítá!

Ála s Nikčou si díky Peťovi Zrůstovi užili i místní plavecký bazén. Denně jsme chodili na oplatky, na procházky po nádherné lázeňské kolonádě, koštovali jsme lázeňské prameny, viděli jsme místní krásnou přehradu a Luky, Niki a Ála si pohráli na hřišti.

Zúčastnili jsme se přednášek s legendami šachového světa p. Jánem Plachetkou a p. Vlastimilem Jansou. Nikča si proti p. Jansovi zahrála simultánku. Další den vyzvala Nikča s mojí maličkostí velmistryni Olgu Sikorovou, která vyzvala 19 dívek a žen. Statečně jsme bojovaly, ale ještě nám na velmistryni něco málo chybí. Zahráli jsme si  i "blicák" a fandili u Rapidu.

Celý týden jsme si skvěle užili a je třeba poděkovat pořadatelům, turnaj se jim opravdu povedl !

 

 

šachy Chodov