Mistrovství Čech mládeže

27. 10. 2018

Harrachov přivítá šachu lačnou mládež

V pátek 26.října vyráží směr Harrachov malá výprava chodovských šachistů. Cílová destinace velí přezout na zimní pneu, napakovat kufr a vyrazit směr Liberecký kraj. Odjez plánujeme na 14:00 hodinu a pokud nebude v Praze větší problém, mohli bychom k večeru již v klidu povečeřet v restauraci Store. Zpravodajství z dění na šampionátu i kolem něj budeme pravidelně přinášet a přestože nepatříme k favoritům, určitě chceme předvést dobrý výkon a pěkné šachy. Chodovské barvy bude hájit trojlístek Václav Vojíř, Jakub Červenka a  Adrian Kotlár.  

Cesta = horor. V Praze jsme uvízli na dvě hodiny, už víme,  jak se hlavní město projíždí max. na dva rychlostní stupně :-). Cestu nejvíce prokecali Vašek s Adrianem, ale druhou půlku jízdy zas všechny bavil vtipy  Kuba. Příjezd jsme nakonec zvládly do 8, takže krásných 6 hodin v autě. Ubytování jsme odložili a vrhli se na večeři. Kuřecí plátek s rajčaty, hranolky a moucnik zvolili všichni.  Dobrá volba. Pak na pokoje, malé stěhování,  aby byli kluci pohromadě,  příprava zázemí pro rozbory a bojová porada. Zítra začínáme,  teď jdeme spát. Dobrou.

Ranní vstávání i přes ujišťování, že kluci budou už od šesti na nohou, dopadlo podle očekávání. V půl osmé kluci nevěděli o světě. V osm jsme už ale vyrazili na snídani a musíme potvrdit včerejší doje. Jídlo je paráda. Široký výběr a dostatek. Přibývají známe tváře a kluci již mají na pokoji Kubu Kačírka, který dorazil z Myslivny. Adrian kluky strhnul, takže šachy jsou všudypřítomné :-). Doladili jsme už program, takže pivovar Novosad a IQlandia v Liberci byly odsouhlaseny a k tomu kupa přednášek a simultánek. No a pochopitelně vejšlap, to bych jinak nepřežil :-). Odpoledne startujeme, tak držte pěsti. 

Šachy Chodov