MČR v rapid šachu mládeže

9. 9. 2019

Lukáš s Alešem sbírali cenné zkušenosti

Září nám začíná pěkně zhurta. Sotva děti usedly do školních lavic, rozjela se i šachová sezóna. Na úvod tu máme MČR v rapid šachu mládeže, kam si vybojoval suverénním vystoupením na Chodovském festivalu postup Lukáš Zrůst. Bude se ovšem muset poprat s konkurencí dětí starších až o tři roky, neboť v rapidu se kategorie do 8 let nehraje. Jeho brácha Aleš si pak zahraje v silné konkurenci doprovodný OPEN.

Akce tak bude určitě i skvělou přípravou na olympijskou kvalifikaci, která proběhne 14.9.2019 v Chodově a kam se do kategorie nejmladších žáků oba kvalifikovali. V kategorii mladších žáků nás bude reprezentovat ještě Kuba Červenka. 

Lukáš byl nasazený jako hráč 36, což odpovídalo jednak věku a jednak silné konkurenci v rámci republiky. Naše děti musí nejen poctivě trénovat, ale také často vyjíždět za hranice našeho regionu a tam se pasovat v konkurenci silných hráčů. Lukáš získal 2 bodíky a obsadil konečné 37. místo, což odpovídalo nasazení. Věřme, že víkendový turnaj kluky nakopne a už tuto sobotu budou srdnatě hájit barvy Chodova ve zmiňované olympijské kvalifikaci.   

šachy chodov