M_Čech mládeže 2023

6. 11. 2023

Lukáš v Harrachově vybojoval postup na MČR

V sobotu 21. října 2023 v Harrachově odstartovalo Mistrovství Čech mládeže do 16 let. V kategorii HD12 hájí barvy chodovského šachu Lukáš Zrůst, který je druhým nasazeným hráčem a vyzkouší si tak nelehkou roli lídra.

Vstup do turnaje se povedl, přestože první kolo bylo ze strany našeho hráče hodně divoké. Lukáš o víkendu obě partie vyhrál a vy můžete sledovat, jak se mu bude dařit v dalším průběhu mistrovského turnaje.

V pondělním dvoukole se Lukášovi podařilo získat 1,5 bodu, což je slušné, přesto se asi náš hráč na sebe zlobil, že nedotáhl partii 4. kola do vítězství. Ve věžové koncovce mu nakonec nestačili ani dva pěšci navíc, neboť jeho chebský soupeř koncovku sehrál přesně. Náladu si Lukáš ale zpravil hned v pátém kole, které hráče překlopilo do druhé fáze turnaje a kde Lukáš porazil prvního nasazeného. Lukáš dělí první místo a poslední 4 kola bude bojovat nejen o postup na MČR, ale rovněž o titul mistra Čech. Držme pěsti :-).    

Skvěle rozehraný turnaj se zasekl v 7. kole, kde Luky poprvé nestačil na svého soupeře a prohrál. Bohužel hned v dalším kole si Luky vybral moment "blbec", kdy zahrál takový plundr, že hned dostal mat. Něco se vám stane třeba jednou za tři roky teď přišlo v ten nejhorší okamžik. Naštěstí se Luky dokázal oklepat a v posledním kole prokázal, proč hrál celý turnaj na předních deskách. Vyhrál a vtěsnal se tak na osmou postupovou příčku, zaslouženě!. Gratulujeme.

Odkaz na stránky pořadatele, kde najdete mnoho informací včetně výsledků a živého přenosu, naleznete zde

šachy chodov