KS družstev

7. 4. 2019

Povedený závěr sezóny odskákal Hroznětín

Poslední dvě kola letošního ročníku KS družstev nám vyšla. Nejprve doma kluci porazili Hroznětín C, aby dnes na půdě soupeře vyhráli nad Hroznětínem B. Družstvo mladíků jsem doplnil já coby řidič. Ze zahájení jsme vyšli všichni dobře, jen Tomáš musel dohánět opožděný vývin. Velmi ostrou partii sehrál dnes na dvojce Kuba, který výborně počítal. Taktika mu měla vynést zisk kvality a vyhranou koncovku, ale soupeř přehlédl skrytou hrozbu a byl z toho nekrytelný mat. Po hodině vedeme 1:0. Soupeř srovnal na páté desce, kde Tomáš sice dohnal vývin, ale ztratil přitom dva pěšce a v horší koncovce po výměně figur nakonec i materiál.

Za stavu 1:1 jsme měli s Jirkou mírně lepší pozice, Míša již hrál na výhru, neboť soupeřka byla velmi pasivní. Brzy jsme se ujali opět vedení 2:1. Rohodující bodík jsem připsal na první desce poté, co postupné zesilování tlaku na dámském křídle přineslo soupeřovo nepřesnost a po pár výměnách se vzdal. Jirka tak mohl partii dohrát v klidu. Cestu k rychlejší výhře sice nenašel, ale po několika nepřesnostech na obou stranách se přeci jen radoval z výhry. Účet jsme tak podtrhli s výsledkem 1:4 pro hosty, tedy pro nás :-). 

Učinkování v KS přineslo své. Prostřídalo se více dětí a některé si připsaly cenné skalpy i hezké partie. Pokud bychom postavili stabilní tým s cílem postoupit, určitě bychom s mladíky mohli mít reálnou šanci. Děkuji Radkovi a rodičům za spolupráci a zase příští rok :-).

TJ Olympie Hroznětín "B" - ŠK Spartak Chodov "B" 1:4

Bača Petr 1444 0 - 1 1706 Vlasák Marcel
Hujsl Jan 1554 0 - 1 1337 Červenka Jakub
Fiala Rostislav 1257 0 - 1 1265 Ulč Jiří
Bártová Eva 1027 0 - 1 1328 Pech Michal
Adamovič Igor 1440 1 - 0 1146 Wildhaber Tomáš

 

šachy chodov