Krajský přebor mládeže

23. 3. 2019

V Chebu nám to pětkrát cinklo

V sobotu 23.3.2019 tradičně v Chebu finišuje kvalifikační část krajského přeboru mládeže, který určí v každé kategorii šestici nejlepších pro květnové finále. Výjimkou je nejmladší kategorie U10, kde se finále nehraje a kterou s předstihem vyhrál šestiletý Lukášek Zrůst. Chodov vyslal do závěrečných bojů šestnáct hráčů: Lukáš a Aleš Zrůstovi, Štěpán Baláž, Eliška Rudertová, Alexandr Ševčenko, Roman Doležal, Michal Pech, Jakub Červenka, Tomáš Kratochvíl, Tomáš Wildhaber, Martin Soukup, Jirka Pomikálek, Václav Vojíř, Tomáš Orava, Jirka Ulč a Jan Choma.

Turnaj začal se zpožděním 45 minut, lze ale očekávat, že v průběhu akce dojde k jeho smazání. Všechny kategorie se hrály „švýcarem“, kromě nejstarší kategorie U16, kde se osm hráčů utkalo systémem každý s každým. Do turnaje zasáhlo 57 hráčů, přičemž absenci si připsali pouze novosedelští Jezdci. Organizátoři nachystali tradičně pro děti pitný režim a k tomu i občerstvení v podobě perníků, jablek a banánů, co že je hodno pochvaly.

Je fajn, že nějaký ten bodík urvali rovněž zástupci naší školičky. Pěkný počin v prvním kole si připsal Vašík, když porazil konkurenta Jindru T. a Míša, který ve druhém kole zdolal Adrianku K. Pecku pak odpálil Honza Ch., který porazil Kubu Kačírka, jež se nakonec stal vítězem a jedinou prohru si připsal právě s Honzou. Velká drama přineslo třetí kolo u Jirky, kterého v časovce udolal právě Kuba K., který velmi agresivní hrou za hranou rizika odstartoval stíhací jízdu. Pěknou partii předvedl Kuba Č., jež vyhrál věžovou koncovku na aktivitu figur a připsal i skalp Petra Š.

V pátém kole to přišlo. Trest. Lukášek, který zatím hraje partie dost rychle a často nedbá rad ani po krátkých rozborech partií, protože stále spoléhal na to, že soupeře přeci jen přepočítá. Nakonec ve své 19 partii v letošním KP se sám přepočítal. Soupeř hrál pomalu a po zisku dámy z nepozornosti si už nenechal příležitost ujít a Luky odešel poprvé poražen. Bylo mu to líto a to je dobře. Závěr turnaje byl velmi bojovný a o konečném pořadí rozhodovaly vzájemné partie. Kuba Kačírek tak odsunul na stříbrnou příčku Vašíka a Jirka Hroch v poslední partií Kubíka na bronzovou. Finiš pak vyšel Jirkovi U. a Lukáškovi, kteří tak rovněž brali medaile.  

Z Chebu jsme si odvezli spoustu bodu a také medailí a plno zkušeností, které se budou hodit už za 14 dní na domácím šachovém festivalu.

Kategorie U10:   1. Lukáš Zrůst, 2. Tomáš Belecký, 3. Vojtěch Salí, … 5. Aleš Zrůst, 8. Alexandr Ševčenko

výsledky na chess-results

šachy chodov
Lukáš Zrůst uprostřed

Kategorie U12:   1. Vojtěch Tegda, 2. Michal Pech, 3. Jan Dvořák, … 10. Štěpán Baláž, 12. Roman Doležal, 14. Eliška Rudertová

výsledky na chess-results

šachy chodov
Michal Pech vlevo

Kategorie U14:   1. Jan Očenášek, 2. Jiří Hroch, 3. Jakub Červenka, … 8. Tomáš Wildhaber, 12. Tomáš Kratochvíl, 16. Martin Soukup, 18. Jiří Pomikálek

výsledky na chess-results

šachy chodov
Jakub Červenka vpravo

Kategorie U16:   1. Jakub Kačírek, 2. Václav Vojíř, 3. Jiří Ulč, … 7. Tomáš Orava, 8. Jan Choma

výsledky na chess-results

šachy chodov
Václav Vojíř vlevo, Jirka Ulč vpravo

Konečné pořadí KP v kategorii U10 2018/19:

  1. Lukáš Zrůst (ŠK Spartak Chodov) 80 bodů, vyhrál všechny tři turnaje
  2. Aleš Zrůst (ŠK Spartak Chodov) 72 bodů
  3. Vojtěch Salí (KŠ Tietz) 66 bodů

Lukáš a Aleš Zrůstovi postupují na Mistrovství Čech H10!

Postupy do finále KP v kategorii U12 2018/19:

Vojtěch Tegda (KŠ Tiez) 76 bodů, Michal Pech (ŠK Spartak Chodov) 76 bodů, Adriana Kodetová (ŠK Karlovy Vary) 73 bodů, Jan Dvořák (KŠ Tietz) 66 bodů, Ivan Scherbin (ŠK Karlovy Vary) 56 bodů, Vojtěch Zálešák (ŠK Valdštejn Cheb) 54 bodů. První náhradník Robin Sigel (KŠ Tietz) 52 bodů.

Postupy do finále KP v kategorii U14 2018/19:

Jan Očenášek (KŠ Tiez) 80 bodů, Jaromír Kodet (ŠK Karlovy Vary) 73 bodů, Petr Špička (ŠK Karlovy Vary) 72 bodů, Jakub Červenka (ŠK Spartak Chodov) 66 bodů, Jiří Hroch (KŠ Tietz) 62 bodů, Michaela Šedá (KŠ Tietz) 60 bodů. První náhradník Adam Boček (Sokol Teplá) 54 bodů.

Postupy do finále KP v kategorii U16 2018/19:

Jakub Kačírek (Sokol Teplá) 80 bodů, Václav Vojíř (ŠK Spartak Chodov) 76 bodů, Jiří Ulč (ŠK Spartak Chodov) 66 bodů, Jindřich Tegda (KŠ Tietz) 66 bodů, Daniel Moura (ŠK Karlovy Vary) 66 bodů, Šimon Pastierik (ŠK Karlovy Vary) 58 bodů. První náhradník Tomáš Orava (ŠK Spartak Chodov) 50 bodů.

   

šachy chodov