KP v rapid šachu

22. 6. 2021

Krajský přebor v rapid šachu již zná vítěze.

Krajský přebor mládeže v rapid šachu v Chodově přivítal 29 začínajících šachistů. Po dlouhé pauze nikdo netušil jaká je aktuální forma hráčů a čekalo se zda mezi novými jmény na nás nečeká nějaké milé překvapení. Spokojení mohou být nakonec skalní zastánci „starých pořádků“ i ti, kteří tipovali východ nových hvězd, ale hezky po pořádku.

V nejstarší kategorii dominoval Vojta Tegda. Mladík z Tietzu loni ještě opanoval kategorii do 12 let a letos skvěle zvládl přechod mezi starší borce. Stříbro si odvezla Míša Šedá a bronz vybojoval Jirka Hroch. Stupně vítězů letos poznali pouze šachisté karlovarského šachklubu Tietz.

Také v prostřední kategorii se vítěz dal předvídat. Adriana Kodetová prošla turnajem bez jediného zaváhání a zbytek startovního pole odsunula do soutěže o druhé místo. Stříbro nakonec získala Anička Koval, která je (alespoň pro mě) velkým překvapením. Bronz zůstal v Chodově zásluhou Aleše Zrůsta.

V kategorii nejmladších dětí si neporazitelnost udržel domácí Lukáš Zrůst, který měl velké starosti již v prvním kole. V něm se utkal s Dianou Romanko. A kdo tušil, že se vlastně jedná o bitvu o krajského přeborníka? Karlovarská šachistka se stala určitě největším překvapením turnaje a my se můžeme těšit, že nás přesvědčí o svém talentu a píli již na nadcházejícím turnaji v K. Varech. Třetí místo a bronzovou medaili si domů odveze domácí Nikola Kůsová. Naše mladice již zřejmě v závěru duchem na turnaji v Koutech, kam ji zdravíme a držíme všechny palce

Závěrem se sluší poděkovat dětem, trenérům i rodičům za příjemnou atmosféru i přes „protivná“ protiepidemiologická opatření.

logo