KP mládeže - 1. kvalifikace

9. 12. 2023

Bramborová sobota

V Chebu dnes odstartoval další ročník KP jednotlivců mládeže. Minivýprava z Chodova čítala 5 hráčů: Kubíka, Fandu a Páju hájící barvy ŠK Spartak Chodov, Kubu hájícího barvy DDM Chodov a Nikču hrající v barvách Říčan. Na první pohled je evidentní, že jsme neobsadili nejstarší kategorii U16, která nakonec čítala jen tři hráče L

V nejmladší kategorii U10 se Fanda potýkal s příliš rychlou hrou. Prostě ne a ne zpomalit. Rychlá hra ho stále minimálně jednu výhra navíc. Se ziskem 3 bodů obsadil v sedmičlenné skupině 4. místo. Výsledky zde.

V kategorii U12 si podobně vedl Kubík a hned v prvním kole za to pykal. Postupně se dokázal zklidnit a v posledním kole proti svému odvěkému rivalovi Filipovi Pokornému odvedl skvělou práci a krásné partii dovedl do vítězného konce. Byla to poslední partie turnaje. Kubík získal 4,5 bodu a byla z toho další brambora, tentokrát v devítičlenném startovním poli. Nováček Kuba si odbyl premiéru a zjistil, že šachy jsou opravdu náročné. V posledním kole se dočkal i náš nováček výhry, takže může být spokojený. Zisk 2 bodů stačil na 8. místo. Výsledky zde.

V kategorii U14 Pája, byť jak sám říká: "Životem ostřílený a zkušený", taky ruce nenechal často v klidu, za což si vysloužil 4 body a 7. příčku. Nikča o medaili přišla až v posledním kole, jinak ale odehrála slušný turnaj. Další brambora přišla za 4,5 bodu. Výsledky zde.

 

šachy Chodov