KP mládeže

24. 3. 2024

V Teplé se rozhodlo o postupujících do finále KP

Stříbrný Fanda, bral zlato a postup na M_Čech 

Třetí a poslední kvalifikační turnaj se uskutečnil v sobotu 23. března v Teplé. Chodov měl mezi hráči čtyřčlenné zastoupení. Zatímco Fanda v kategorii U10 bojoval o medaili, neboť nejmladší kategorie již finále nahraje, Kubík (U12), Pavel (U14) a Eliška (U16) hráli o umístění v první šestce, která si v květnu zahraje v Chodově finále KP. 

Fanda vstoupil do turnaje dobře a porážku ve sloučeném turnaji U10+U12 okusil až ve třetím kole. Po tzv. malé rošádě se opět vzchopil a dvěma výhrami a ziskem 4 bodů se před posledním kolem přiblížil vítězství v kategorii U10, ale i stříbrné medaili v celkovém pořadí hodnocení KP. Fanda v posledním kole nestačil na vítěze spojeného turnaje, ale i tak ho 4 body vynesly zlato v dnešním turnaji a celkové 2. místo v KP 2023-2024. Tím si Fanda vybojoval postup na M_Čech!

Kubík v předposledním kole narazil na suverénně vedoucího Filipa, pěkně ho přehrál, pak se však při realizaci vyhranné partie utrhl ze řetězu ve vidině rychlé výhry a partii prohrál. Kubík si finále určitě zahraje, ale ani v jednom turnaji mu to zatím necinklo. Finále ale bude jiné kafe :-). V posledním kole Kubík vyhrál a se ziskem 4,5 obsadil v kategorii U12 4. místě, když až pomocné hodnocení ho připravilo o bronz. Celkově skončil v kvalifikaci KP pátý a vybojoval si postup do finále. Malé překvapení, šesté místo a postup si vybojoval Kuba Vu, který dochází na kroužek teprve půl roku :-).

Pavel byl, dle jeho vlastních slov, tak trochu slepý, že nejen figurky běžné, ale i dámu nechá stát. Do posledního kola tak jde s jedním bodem. Po jeho skončení přišel s úsměvem, že zůstal věrný tradici a opět něco nastavil. Poslední místo ale nezkazilo Pavlovi náladu, prostě to bral na pohodu :-). V KP byl nakonec celkově 11.

Eliška se zpočátku v konkurenci samých kluků trápila, ale ve druhé polovině turnaje chytila druhý dech a po dvou výhrách v řadě a cenného skalpu Orgila si připsala již třetí bod. Za odměnu si v posledním kole zahrála na první desce. Elišce sice postup utekl, obsadilo 7. místo v turnaji a 9. místo v celkovém hodnocení.

Nejúspěšnější dívkou turnaje v Teplé napříč kategoriemi se stala .... ano .... Eliška Rudertová z Chodova :-).

šachy Chodov